Blogg

Välkommen till vår blogg. Denna är till för alla Vänner att dela med sig av sin vardag med Dandie Dinmont!

 

Hej!

4 apr 2019

 

 

Hej på er alla trevliga vänner!

Denna gång gick resan på förmiddagen Fredagen den 29/3 till Malmö för att visa våra 3 hundar för en domare på Sydskånska kennelklubbens Internationella utställning.

Av olika anledningar var förväntningarna på utställningen ganska höga. Det är alltid trevligt när jag har skruvat upp målen en aning. På eftermiddagen blev det incheckning på hotellet i Malmö. Det blev en lugn kväll på hotellet.

På Lördagen blev det tidigt i kö in till utställningen. Väl på plats vid ringen blev det en frukost på hotellet för att sedan återigen ta plats vid ringen. Strax efter lunch var det så dags för våra hundars bedömning.

/2019-blogg-3.jpg

Först in i ringen blev valpen Collector`s Knight Fighter ”Love” som för andra gång blev Bir valp 6-9 månader med fin kritik.

/2019-blogg.jpg

Nästa hund i ringen blev Sjöbolyckans Zuma Blitz ”Sixten” som fick Excellent, Ck, Bästa hane, Cert, Bim, Svenskt och Norskt Championat. Även Sixten fick fin kritik.

/2019-blogg-2.jpg

Detta blev en glädjens dag med många grattis hälsningar som jag här vill tacka alla för. Att jag, Christer som visare av Sixten, fick mottaga hans tredje Svenska Certifikat och därmed fick ha en Svensk och Norsk champion vid sidan av mig var jättestort.

 

Det var allt för denna gången och den som lever får se när jag återkommer här igen. Christer Cederström

En lyckad lördag i Laholm

21 mar 2019

 

En lyckad Lördag i Laholm

Det är länge sedan jag skrev något här. Många spännande saker har hänt, en är att allas valp Collector`s Knight Fighter hämtades och köptes hos Randi Skare vid Trettonhelgen.

Planen för Lördagen den 16 Mars var att vi skulle ta 1 övernattning i Laholm i samband med utställningen där.  Några dagar innan avfärd beslutades att vi skulle köra för dagen till Laholm. Tidigt på morgonen den 16 Mars startade vi resan till Liatorp för att hämta Tobias och sedan vidare till Laholm.

/alla-tre-i-vagnen.jpg

 

Här skulle nu alla 3 hundarna ställas ut på Svenska Vinthundklubben Södras Inofficiella utställning. Närvarande var också våra vänner Eva Nilsson med Björn för att sälja diverse tugg till hundarna. Denna dag var en extra domare insatt pga stort antal anmälda hundar.

/bir-love.jpg

 

Först ut i rasen var Collector`s Knight Fighter ”Love” i klassen valp 6-9 månader visad av Tobias. Denna underbara valp charmade domaren ordentligt. För övrigt var detta hans första vänstervarv i en ring.  Han fick 1:a i klassen med Hp, Bir valp och senare Big 3:a i klassen.

/bir-sixten.jpg

Nästa hund i ringen var Sjöbolyckans Zuma Blitz ”Sixten” i Öppen klass som jag Christer själv visade. Han fick 1:a i klassen med Hp, Bästa hane, Bir och senare Big 4:a i gruppen.

Vår sista hund i ringen i rasen var Collector`s Incredible MR Dubbs ”Amigo” också i Öppen klass visades av Marina. Han fick 2:a i klassen med Hp, Bästa hane 2.

Tilläggas skall att domaren gav alla 3 hundarna en superbra kritik. Hela utställningen är vi alla mycket belåtna med. Efter utställningsdagens slut blev det så mat på en pizzeria i Laholm tillsammans med våra vänner Eva Nilsson och Björn. Efter detta startade färden tillbaka hem och avslutet på en lång dag väl värd att minnas.

Vid datorn Christer Cederström

DANDIE TRÄFFEN 2019

24 feb 2019

 

/grillkvall-2.jpg

 

/thumbnail_kvall-11-maj.jpg

 

/malou-golv.jpg

Äntligen info om årets happening

DANDIETRÄFFEN 2019

datum: 19-21 juli

plats: Tånga Camping i metropolen Vårgårda

 

Program:

fre: Grillning på kvällen när alla samlats, packat upp, hälsat och kramats :)

lö: Förmiddagsaktiviteter, 13.00 UTSTÄLLNING, kvällsaktiviteter och Grillfest

sö: packa, städa, kramas och hej då tills nästa år

 

Lotterier kommer vi att ha och på katalogen kommer ett fint pris utdelas!

Vill man får man gärna skänka priser till lotteriet.

I katalogen kan man annonsera även i år, 200kr för helsida.

 

Boende:

Vi har reserverat ett antal platser på vandrarhemmet och campingen (elstolpar), ni bokar själva på info@tangahed.se eller tel 0322-624311 (uppge att ni hör till vårt gäng) en månad innan träffen, därefter kan platserna bli uppbokade av andra. From lördag fm kommer ytterligare platser finnas.

(ni som redan har skrivit till mig om boende har jag förreserverat platser till, uppge ert namn i er kontakt med campingen)

 

Utställningar:

Inoff. Utställning och vår omtyckta Kom-som-du-är utställning!!

Dessa kommer att dömas av Lars Hammar, en mycket omtyckt all-around domare med många års erfarenhet, Lasse har kenneln Af Ulfsäter och föder idag upp shappendoes med framgång.

Inoff. Utställning

klasser valp: 4-6mån, 6-9mån, 9-12mån, vuxen: 12-18mån, 18-24mån, över 24mån

Kom-som-du-är utställning

klasser: valp 4-12mån, vuxen över 12mån

Avgifter: samtliga klasser ovan 150kr, där 50kr på varje anmäld hund kommer skänkas till Hundstallet!!

Barn med hund och Juniorhandling 20kr.

 

Frågor, anmälan till utställningen, katalogannons mm mm till kennel.bellives@outlook.com

Betalning sker till Bo Andersson Swish 0706-19 02 19 eller Handelsbanken clearing 6247 konto 517 018 098

 

Mvh Jessica

Dandies

20 feb 2019

/mys-med-matte.jpg

                               Aggie med matte Ingrid 

 

Foton av våra  Dandie Dinmont guldklimpar sökes till 2020 års almanacka!  Snälla, skicka ett foto eller många foton, så vår almanacka 2020 blir fullspäckad med underbara bilder!

Foton skickas till Lotta vipwins@hotmail.com

 

Photos of our Dandie Dinmont gold nuggets are searched for the 2020 calendar! Please send a photo or many photos, so our calendar of 2020 will be packed with wonderful photos!

Photos are sent to Lotta vipwins@hotmail.com

 

 

Morgonen den 11 Augusti

14 aug 2018

Morgonen den 11 Augusti packade vi bilen för att åka ner på en hundutställning i den vackra Brunnsparken i Ronneby, SSK:s Nationella utställning.

/bild-1.jpg

 

Vår hane Se Uch No Uch Collector`s Incredible MR Dubbs ”Amigo” skulle visas. Framåt mitt på dagen kom också Lotta Berglund med sina tikar Se Uch Sjöbolyckans Lucky Ginger Amulette ”Amulette”och Dainty Dandies River Ebble ”Ebble”. Marie-Louise Nilsson kom med sin tik Frida.

Amigos resultat blev denna gång Very Good med en 2:a plats i konkurrensen

/bild-2.jpg

 

Lotta Berglund började själv med att visa Ebble och Amulette. Båda fick Exellent med Ck. Vid konkurrensen visade Lotta själv Ebble och jag, Christer, visade Amulette. Ebble blev näst bästa tik, fick Cert och blev Svensk Champion. Med Amulette gick jag hem en plats som bästa tik och även Bir.

/bild-3.jpg

/bild4.jpg

Lotta Berglund med Ebble

/bild-5.jpg

Lotta Berglund med Amulette

I gruppfinalen blev Amulette avtackad utan placering.

Det blev allt för denna gång. Christer Cederström

 

 

 

 

 

Vår Norge resa

8 jun 2018

 

 

Mycket tidigt på morgonen Fredagen den 1 Juni startade färden upp till Oslo. Strax innan 13:00 kom vi fram till vårt boende. Senare på eftermiddagen gjorde vi ett besök hos Amigos uppfödare Randi Skare, detta pågick till långt fram på kvällen.

/blogg2.jpg

På Lördagen blev det att åka till Sandefjord för att visa Amigo på Norska kennelklubbens utställning. Amigo fick här en Excellent.

/blogg-1.jpg

Efter utställningen blev det åter en kväll hos Randi Skare. Denna gång var också Wenche och Odmund närvarande.

/blogg5.jpg

På Söndagen blev det en ny utställning. Denna gång var det Norska terrierklubbens utställning i Mjöndalshallen. Här var Wenche och Odmund närvarande. Denna dag fick Se Uch Collector`s Incredible MR Dubbs ”Amigo” Excellent, 1:a i konkurrensen, CK, Cert, Bir och Norskt Championat. Glädjen blev enormt stor vi d ringside.

 

/blogg-4.jpg

Efter utställningens slut blev det en kväll till hos Randi Skare. Efter en god natts sömn som blev en sovmorgon och en god frukost gick färden tillbaks från Oslo.

En mycket trevlig och uppspelt helg i Oslo som kommer att finnas kvar i minnet för lång tid framöver. Många tack till en mycket trevlig Randi Skare.

 

Vänligen Christer Cederström

En trevlig helg i Älmhult och Tånga Hed

17 maj 2018

En trevlig helg i Älmhult och Tånga Hed

Torsdagen den 10 Maj åkte vi till Älmhult för en inofficiell hundutställning. Vidare gick resan sen eftermiddag till Tånga hed dit vi anlände ca 22:30.

 

/morgon-11-maj.jpg

Efter en kort natts sömn blev det en lugn förmiddag den 11 Maj i Tånga hed. Under dagen anlände allt fler vänner som tillhör vårt nätverk. Först på plats kom vår vän från Finland, Janina Fraser.

 

/morgon-12-maj.jpg

 

Framåt kvällen den 11 Maj anlände allt inbjudet folk till träffen. Några fick lite hjälp att komma på plats, det är sådant som kan hända. Under den tidiga kvällen samlades alla runt grillen för att inta lite medhavd mat.

 

/thumbnail_2-kvall-11-maj.jpg

/thumbnail_kvall-11-maj.jpg

Lördagen den 12 Maj blev återigen en dag med fint väder. Under förmiddagen blev det bland annat en tipspromenad, lite hjälp med trimning av hundar.

/thumbnail_nat-1.jpg

På eftermiddagen genomfördes nätverkets egen inofficiella utställning. Ett mycket trevligt arrangemang. Pia Fogelberg Berglund var en mycket bra och trevlig domare.

/thumbnail_nat-2-1.jpg

Efter en lyckad utställning blev det en grillkväll till. Denna gång även med lotteri och en intressant paketauktion.

 

/tanga-12-maj.jpg

Efter att ha tagit farväl av en del vänner morgonen den 13 Maj blev det att gå till Västra terrierklubbens Officiella utställning. Även denna hölls inomhus.Efter utställning blev det en lugn kväll på Tånga hed då vi tog en natt till och åkte hem morgonen den 14 Maj.

Många tack till alla som gjort allt arbetet bakom denna lyckade helg. Många tack även till alla glada vänner.

 

Christer Cederström

 

En trevlig helg i Malmö mm

29 nov 2017

 

 

En trevlig helg i Malmö mm

 

 

 

 

 

På förmiddagen Lördagen den 25 November åkte hela familjen från Lyckeby ner till Malmö. Denna gång hyrde vi 2 dubblerum på ett hotell. Efter incheckning och senare på eftermiddagen gick vi ut och åt på en restaurang med försäljarna på Zootropic Eva Nilsson och Björn.

På Söndagen den 26 November åt vi en god hotellfrukost tillsammans med våra vänner Lotta Berglund och Marie-Louise Nilsson. Det var meningen att de skulle varit med ute och äta på Lördagen. Det blev inte så då de hade varit med på Lördagens domarkonferens med sina hundar Ebble och Frida. De hade varit uppe tidigt på Lördagen och behövde sova 12 timmar.

/hotellfrukost-i-malmo.jpg

Efter den goda frukosten blev det så Terrierklubbens utställning, Terrierderbyt, i Mässhallen.

/ringside.jpg

 

Även här infann sig våra goda vänner, Lotta Berglund och Marie-Louise Nilsson. Här blev det en lång väntan då vår ras Dandie Dinmont terrier gick in sist i ringen. Efter att domaren inväntat en domaraspirant blev det så dags för mig och vår underbara hane SE UCH Collector`s Incredible Mr Dubbs att träda in i ringen. Han fick Excellent och blev 2:a i konkurrensen.

Lotta Berglund ställde så sin fina tik Amulette.

 

Denna underbara tik fick Excellent , CK och 3 Btkl. 

Efter utställningen blev det 1 natt till på hotellet i Malmö. Måndagen den 27 November gick färden hem till Lyckeby igen. Ett tack till alla trevliga vänner som gjorde helgen så otroligt bra som den blev.

Detta var vår sista utställning för året. Totalt är det hela 20 domare som har sett vår SE UCH Collector`s Incredible Mr Dubbs. Det har givit mycket reklam för denna underbara ras. Vidare har det varit många trevliga möten med likasinnade människor i både Sverige och Norge.

Nu ser vi fram emot ett nytt utställningsår 2018 med början på My Dog vid Trettonhelgen.

Det var allt från mig för denna gång.

 

Christer Cedertström

Dandieträff i Ransäter

3 aug 2017

 

Dandie Dinmont Vänners träff i Ransäter 2017

Årets Dandie träff anordnade nätverket i Ransäter den 28-30 juli, i samband med SKK:s Internationella utställning. Vi hade hyrt stugor och elstolpar på Storängens Camping fredag-söndag. Vi började med  att åka till utställningsplatsen för att sätta upp våra tält. Det var en mycket vacker plats. Lite senare på eftermiddagen när dom flesta anlänt, så startades grillen. Vi var ett helt gäng av Dandie Vänner, både från Sverige och Norge. Vi avnjöt god mat för att sedan ha lotteri och paketauktion som kvällen avslutades med.

This year's Dandie hit organized the network in Ransäter on 28-30 July, in conjunction with the SKK International Exhibition. We had rented cabins and electric posts at Storängen Camping Friday-Sunday. We started by going to the exhibition site to set up our tent. It was a very beautiful place. A little later in the afternoon when most people arrived, the grill was started. We were a whole bunch of Dandie Friends, both from Sweden and Norway. We enjoyed good food and then had a lottery and package auction that the evening ended with.

/grillkvall.jpg

/grillkvall1.jpg

 

 

Foto bomb av Ulrika Eriksson, från SKK:s Internationella utställning i Ransäter lördag 29 juli. Domare var Kurt Nilsson. Det var 25 Dandies anmälda.

Photo bomb by Ulrika Eriksson, from the SKK International Exhibition in Ransäter Saturday 29 July. Judge was Kurt Nilsson. There were 25 Dandies registered.

/bis.jpg

BIS Avelsgrupp L´Hurts Kennel. Domare Eva Nielsen.

BIS Breeding Group L'Hurts Kennel. Judge Eva Nielsen.

/tobias.jpg

Tobias och Amulette 

/20597691_10154803938717405_646576313_o.jpg

Amigo

/20536162_10154803996942405_2059591355_o.jpg

 Bästa tikklass - Best Bitch Class 

/aramis6.jpg

Aramis

/20597565_10154803996882405_1985427059_o.jpg

Ebble 

/happy1.jpg

Happy

/timmy-o-dixie.jpg

Timmy och Dixie

/joar4.jpg

Joar

/iggy8.jpg

Iggy

/bernard5.jpg

Bernard

/20543059_10154803972072405_1114540355_o.jpg

Ebble och Surprise

/20542863_10154803987182405_1201027474_o.jpg

Wella

/20536112_10154803995507405_1358422895_o.jpg

Frida 

/20524471_10154803947417405_234902176_o.jpg

Nätverkets söta juniorhandler Wilma Eriksson

The network's cute juniorhandler Wilma Eriksson

/20536145_10154804004852405_10660542_o.jpg

Avelsgrupp med HP. Sjöbolyckans kennel

Breeding group with HP. Sjöbolyckan kennel

 

 

 

Efter hundutställningens slut på lördagen började vi alla att förbereda inför kommande grillafton med återigen lotteri och paketauktion. På eftermiddagen började det regna, så vi satte upp våra tält. Så mysigt! Alla samlades, grillen tändes och det skrattades och skojades runt om borden. När vi ätit färdigt blev det först dragning av lotteriet. Sedan började paketauktionen. Vi vill sända ett Stort TACK till Lotta Storck som skänkte den fina, handgjorda Dandien. Den utauktionerades för en stor ansenlig summa. Det var många paket som auktionerades ut och det ropades hej vilt! Så roligt! Dandie Vännerna började droppa av. På söndags förmiddagen åkte var och en hem till sitt. En mysig helg med Dandie Dinmont Vänner. Nu laddar vi batterierna inför vår träff 2018.

Bästa Dandie hälsningar från Bosse, Marie-Louise, Lotta och Randi

 

After the end of the dog show at Saturday, we all started preparing for future barbecue nights with a new lottery and package auction. In the afternoon it started raining, so we set up our tent. So cozy! Everyone gathered, the grill was lit and it was laughed and joked around the tables. When we had finished it became the first draw of the lottery. Then the package auction began. We want to send a big thank you to Lotta Storck who donated the beautiful handmade Dandien. It was auctioned for a large substantial sum. There were many packages auctioned out and it was called hello wild! How fun! Dandie Friends began to drop off. On Sunday morning everybody went home to their place. A cozy weekend with Dandie Dinmont Friends. Now we are charging the batteries before our meeting in 2018.

Best Dandie greetings from Bosse, Marie-Louise, Lotta and Randi

 

/lotta-s-dandie.jpg

Handgjord Dandie. Skänkt av Lotta Storck till paketauktionen på lördagskvällen. 

Handmade Dandie. Donated by Lotta Storck to the package auction on saturday night.

 

/grillkvall3.jpg

/grillkvall2.jpg

En trevlig helg i Oslo

14 jun 2017

 

 

 

En trevlig helg i Oslo

Tidigt på morgonen den 10 Juni åkte jag och hela familjen till Oslo för en hundutställning där. Denna gång var inte utställningen i Drammen utan i Oslo. Väl framme i Oslo checkade vi in på det vandrarhem vi skulle komma att bo på i nätterna 2. Efter incheckning blev det en fortsatt trevlig eftermiddag hos vår uppfödare Randi Skare. Där kom också en del vänner som vi träffat tidigare men även nya vänner.

Morgonen därpå var det dags för hundutställningen. Vädret var inte det bästa med lite duggregn.  Sjöbolyckans Otello Af Verdi (Timmy)  var den första i rasen att gå in i ringen. Timmy fick Excellent, blev 1:a i konkurrensen, bästa hane, Ck och Cert. Han är så vacker i ringen.

 

Vår underbart goa Sjöbolyckans Zuma Blitz ( Sixten) fick Excellent och 2:a i konkurrensen.
Turen kom sedan till vår Svenska utställningschampion Collector`s Incredible Mr Dubbs som fick Excellent, 1:a i konkurrensen, 3:a Bhk, CK och reserv Cacib.
Då Timmy blev bästa hane gick han in och tävlade om Bir och Bim. Här blev Timmy Bir.

/timmy-cert-bir-norge-11-juni.jpg
Efter utställningen åkte till vår uppfödare i Norge, Randi Skare, där vi blev bjudna på gott att äta. Mycket prat blev det också innan vi åkte tillbaks till vandrarhemmet.
När en frukost hade ätits på morgonen den 12/6 gick färden tillbaks hem.
Sammantaget var det en bra helg i Oslo där vi träffat många vänner. Goda framgångar för våra hundar med hem i bagaget. Alla våra 3 hundar har nu någon form av Certifikat, Svenska eller Norska. Ett stort tack till alla vänner i Norge som gjorde helgen så trevlig för oss som den blev.
Christer Cedertström  

Allt har ett pris, vem betalar?

7 jun 2017

 

 

 

Allt har ett pris, vem betalar?

 

 Jag hörde en gång ett skämt, REA är latin för "någon annan betalar".

Vem är det nu som tjänar, vem är det som får betala?

 

Alla vill göra en bra affär, alla vill ha mer pengar på fickan. I mitt jobb får jag se priset som vissa har fått betala.

Ett pris i form av smärta, en energisk själ i ett trasigt skal och många tårar.

 

För er som inte vet vem jag är eller vad jag sysslar med så börjar jag i den änden.

Jag heter Ulrika, från början en hästtjej med förkärlek för terriers. När jag går till jobbet är jag veterinär. Veterinär har jag varit i 10 år nu, den största delen av tiden jobbar jag med livsmedel åt Livsmedelsverket. En del av min tid ägnar jag åt våra sällskapsdjur.

 

Att de djur som föds upp för att bli mat utomlands inte har det speciellt bra vet väl var och varannan människa vid detta laget. Dålig miljö, trångboddhet och hög förbrukning av antibiotika. Allt för att vi ska kunna köpa billigt kött...

Det billiga köttet tänker jag lämna därhän idag, jag tänkte istället tala lite om de billiga hundarna som säljs i diverse annonser.

Vad gömmer sig bakom de billiga hundarna? Varför säljer vissa hundar som är hälften så dyra som alla andra?

 

Det korta svaret är för att den som tillverkat valpen har minskat sina omkostnader.

Hur har omkostnaderna minskats?

Spara pengar går att göra på många olika sätt; föräldradjuren genomgår inte de undersökningar som krävs för den aktuella rasen, de är inte registrerade, foder och annat är något som köps in till absolut lägsta pris eller är av mycket dålig kvalité.

För hundar som fötts i Sverige finns en klen tröst, djurskyddslagen här är ganska bra och djuren får varken hållas eller födas upp i hur vidriga förhållanden som helst.

Det som kommer ur denna aveln är kanske en hund med flera defekter som uppstått för att föräldrarna är bärare. En kombination som kunde undvikts om rätt hälsoundersökningar gjorts. Defekten dömmer en hundsjäl som vill springa och röja runt till ett liv i en trasig och smärtande kropp. En hund som inte kan göra det som en hund borde kunna göra.

En valpköpare som måste betala veterinärbesök, mediciner och riskerar att mista sin hund allt för tidigt. En tragedi för alla inblandade.

 

Något som sponsrar ett ännu större lidande är uppfödningen av de hundar som sedan kommer att smugglas in i vårt land. Som föds i länder med en djurskyddslag som är avsevärt sämre än den i Sverige.

Det har väl knappast undgått någon att vissa raser stundtals är mer populära än andra. Senaste flugorna har varit minihundar och trubbnosar.

Vilken verksamhet sponsrar du genom att köpa den billiga hunden?

Det hela börja med två föräldradjur, de har absolut inte genomgått några hälsoundersökningar. Tiken är till för att föda valpar, det spelar ingen roll om hon är för ung eller har haft valpar flera flera löp på raken (inget av det är lagligt i Sverige). Det är en ren valpfabrik, valpar ska produceras oavsett vad det kostar det enskilda djuret. Vilket öde tiken går till mötes den dag hon behöver veterinärvård eller inte längre kan producera valpar vill jag helst inte tänka på. Hon kommer inte få leva återstoden av sina dagar som sängvärmare hos en kärleksfull familj, det vet jag säkert.

De valpar som föds skiljs från sin mor och syskon allt för tidigt (även detta är olagligt i Sverige), de transporteras över hela Europa och säljs till godtrogna valpköpare.

Valpköparen får ofta en ung valp som redan lider av infektionssjukdomar eller parasiter, de frodas nämligen i valpfabrikerna.

Valpen har inte fått de vaccinationer som krävs, de kan bära med sig exempelvis rabies. Rabies är en sjukdom vi dör av...

Ofta lider valpen av flera problem, som den fyramånader gamla valpen från ett EU-land jag träffade. Valpen hade sneda ben, så trånga näsborrar att den knappt kunde andas och cherry-eye på båda ögonen. Både ögonen och nosen (och alla veck på nosryggen) måste åtgärdas kirurgiskt. Inget av detta kommer att ersättas av försäkringen. En mycket kostsam historia för valpköparen, en valp som snabbt blir dyrare än vad en svensk valp från en etablerad kennel hade kostat. Även om valpen opereras kommer den dåliga benställningen ge problem längre fram. Hur roligt tror ni valpköparen tyckte mitt besked var? Hur roligt tror ni valpen har det? Att vara fyra månader utan att kunna leka fritt och behöva genomgå flera ingrepp.

 

Vem är det då som tjänar pengar på detta?

Det är givetvis en person som sett att det går att göra en vinst på hundar, tro inte för ett ögonblick att det är något annat än vinsten som hägrar.

Personen kunde lika gärna ha handlat med metall eller frukt, bara det ger en vinst.

Det finns ingen omtanke om djuret, ingen önskan att få fram en produkt med bra kvalité eller egenskaper. Dessa människor driver inte aveln framåt, det ger inte bättre eller friskare hundar, det blir bara fler hundar.

 

Så vem var det som fick betala priset för den billiga hunden?

Jo, valpen (och i många fall även dess mor) och valpköparen.

Valpen må ha varit billig, men att hålla den frisk kan komma att bli en kostsam historia.

Välj hund med omsorg, välj vilken djurhållning du vill sponsra genom ditt valpköp!

 

Ta hand om varandra och era hundar!

 

På MH en tidig lördagsmorgon

30 apr 2017

 

En förmiddag med mentalt fokus

Lördagen den 29 april styrde jag och Janette (ägare av Sjöbolyckans kennel) kosan mot Värnamo brukshundsklubb för att gå på MH (mentalbeskrivning för hund, för mer info gå in här: http://www.brukshundklubben.se/hundar/mentalbeskrivning-mh/) med två av Janettes hundar. Det var första gången jag var på ett MH och det var mycket intressant för mig då jag personligen tycker det är så viktigt med just mentalitet i avel, för min del är inte utställningsresultat något värt om inte hunden har mentalitet och god hälsa.

Vi anlände till brukshundsklubben i god tid för att anmäla Janettes hundar. Kl 08 började vi med att gå som publik på en annan hunds MH, vilket var mycket intressant att se. Detta var en typisk brukshund och det var häftigt att se en hund med sådan fysisk och mental styrka men och andra sidan är det ju lite vad en brukshund är avlad för.

Efter denna hund var det Janette som skulle gå med sin Prince (Sjöbolyckans Prince of PurpleRain) Vi kunde konstatera att Prince reagerade på de olika testerna ungefär så som vi trodde, på jaktmomentet var han totalt ointresserad vilket vi kanske trodde att han skulle vara lite mer på`t. Men som vi kom fram till så är det ju bara positivt med en sällskapshund som inte har så mycket jaktintresse =) Annars kunde man väl konstatera att Prince är en väldigt social kille med en del lek och kamplust, inte ett dugg skotträdd vilket ju är något av det viktigaste på hela testet enligt mig.


Efter Prince så gick vi med på en till hunds MH innan det var dags för lilla Candy (Sjöbolyckans Candy Crush Saga) . Hennes svans gick typ konstant genom hela testet, nåja dom där spökena var ju lite märkliga tills hon fattade att det var en människa bakom det vita skynket. Det konstaterades att Candy var lite mer försiktigare än Prince, inte någon jaktinstinkt och inte någon skotträdsla vilket ju var superbra. Summa summarum så gillade testledaren Janettes hundar och sa att en sådan hund skulle han kunna tänka sig när han gick i pension =) Han berömde Janette för fina och trevliga hundar och han tyckte även att Janette hade tränat sina hundar väl. Kul att höra för en uppfödare.


Både jag och Janette tyckte det var en lyckad och trevlig förmiddag, själv var jag stelfrusen genom märg och ben medans Janette som hade jobbat på med Candy var genomsvett. Så där var vi inte riktigt på samma nivå för dagen =P

Vill man inte MH-testa sin hund så finns även ett ganska så nytt inslag som heter BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning hund, läs mer här: https://www.skk.se/sv/uppfodning/mentalitet/beteende-och-personlighetsbeskrivning-hund-bph/) det är ett test som passar alla hundar oavsett ras. MH är ju främst inriktad för brukshundar och moment som passar just brukshundar, men man kan ju givetvis göra det även som vanlig "sällskapshundsägare" såklart.

Det var allt för mig som icke dandieägare men ändå som dandievän =)

Väl mött // Lina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dag i Malmö

25 mar 2017

 

Ett tag sedan sist.

Efter lite över 2 månader blev det så tid för att packa bilen och åka ner till Malmö den 17 Mars 2017. Väl på plats i Malmö blev det på Fredags kvällen till att gå ut och äta med Eva och Björn Nilsson, detta upprepades på Lördags kvällen. Lördagen den 18 Mars blev det så en dag vid utställningsringen med många goda vänner.

Vår hane Sjöbolyckans Otello Af Verdi (Timmy) tävlade för första gången som Juniorhane och fick Excellent och blev näst bästa Juniorhane.

Vår underbart goa Sjöbolyckans Zuma Blitz ( Sixten) fick Very Good.

Vår Svenska utställningschampion Collector`s Incredible Mr Dubbs fick Excellent och CK.

Vi har också Lotta Berglund i gänget som debutvisade sin tik, Dainty Dandies River Ebble, i ringen. Denna tik blev Bir valp.

Hon ställde även Sjöbolyckans Ginger Amulette som fick Ck och Cert och gick så långt att hon fick Bim.

Vår uppfödare Janette Andersson lyckas ofta locka med många valpköpare till utställningen, så även denna gång. Som så många gånger tidigare blev det en Uppfödargrupp med bl a Sixten som fick Hederspris och en Avelsklass med bl a Timmy som också fick Hederspris. Det är underbart att ha en sådan framgångsrik uppfödare med på utställningen.

Det var allt för denna gång och jag avslutar med ett stort tack till alla vänner som gjorde helgen så bra som den blev. Ni är alla guld värda för ni alla är vår stora bekantskapskrets.
Christer Cedertström

 // A while now.
After a little over two months it became time to pack the car and go down to Malmö, March 17, 2017. Once in place in Malmö, it was on Friday night to go out to eat with Eva and Björn Nilsson, this was repeated on Saturday evening .

Saturday, March 18, it was one day at the show ring with many good friends.
Our male Sjöbolyckans  Otello Af Verdi  (Timmy) competed for the first time in Junior class and got excellent and was second best junior male.
Our wonderful Sjöbolyckans Zuma Blitz (Sixten) got Very Good.
Our Swedish champion Collector`s Incredible Mr. Dobbs got Excellent and CK.

Lotta Berglund in our gang debut showed her bitch, Dainty Dandies River Ebble, in the ring. This bitch was BOB puppy.
She also showed Sjöbolyckans Ginger Amulette who got CC and COC and went so far that she got BOS.
Our breeder Janette Andersson succeeds often to attract many buyers to the show their puppies and grown up dogs, so this time too. As so many times before it became a Breeders group with our Sixten, who received Honorary Prize and a breeding class that includes Timmy who also received Honorary Prize. It is wonderful to have such a successful breeder in the exhibition.

That's all for this time and I finish with a big thanks to all the friends who made the weekend so good as it was. You are all invaluable for all of you is our large circle of acquaintances.
Christer Cedertström

En underbart trevlig helg på My Dog i Göteborg med stora händelser

14 jan 2017

   Onsdagen den 4 Januari packade jag  bilen för att åka till Göteborg. Väl där tog vi in på ett bra hotell. Torsdag den 5 Januari blev första dagen på My Dog i Svenska mässan. Väl värt att nämna är att vår Sjöblyckans Otello Af Verdi, ”Timmy”, ställdes som valp och blev Bir- valp. Vår Sjöbpolyckans  Zuma Blitz, ”Sixten”, fick Excellent. Vår Collector`s Incredible Mr Dubbs, ”Amigo” fick Excellent. På grund av lättare sjukdom fick Lotta Berglund ställa Amigo.

 /amigo-my-dog-17.jpg

 Ovan är det Lotta med Amigo hos domaren.

 

Timmy går så fint i ringen och är så glad.

 

Torsdagen den 6 Januari blev andra dagen på My Dog.  Återigen blev Timmy Bir-valp. Även denna dag fick Lotta Berglund ställa Amigo. Både Collector`s Incredible Mr Dubbs och Sjöbolyckans Zuma Blitz fck Excellent. I konkurrensen blev Amigo 1:a, Sixten blev 2:a. Vidare fick då Amigo CK och sitt tredje Cert och blev därmed Svensk Champion.

/amigo-vantar-pa-domaren.jpg
 
 

Lotta Berglund i ringen den dagen som Collector`s Incredible Mr Dubbs fick sitt tredje Svenska Cert och blev Svensk Champion. Han tog det första Certet den 3 September 2016 och blev Champion den 6 Januari 2017, på 4 månader. Han blir 2 år och 6 månader den 30 Januari i år.

Sjöbolyckans Otello Af Verdi blev återigen Bir-valp. Han har nu blivit Bir-valp på samtliga 7 utställningar som han har visats upp.

Nästa gång anmäls Collector`s Incredible Mr Dubbs i Championklass och Sjöbolyckans Otello Af Verdi anmäls i Juniorklass.

Jag tackar alla vänner för 2 trevliga dagar i Göteborg såsåom Janette Andersson, Lotta Berglund och Bo Andersson.

 

 

Det var allt för denna gång från Christer Cederström

 

 

Gott Nytt År hälsningar

31 dec 2016

Gott Nytt År önskar Gerd Jerverius och hundarna!

/gerd-gilla-org-.jpg

 Happy New Year wishes Gerd Jerverius and her dogs!

 

 

 

Gott Nytt År 2017 önskar 

Lotta Berglund och Marie-Louise Nilsson!

 

/lotta-o-m-l.jpg

Happy New Year 2017 wishes

Lotta Berglund and Marie-Louise Nilsson!

← Äldre inlägg

 

Flag Counter