BORÅS 2/7 - Från ett annat perspektiv!

Här kommer några ord från mig som är en dandie-vän trots att jag själv inte äger någon dandie, men rasen ligger mig varmt om hjärtat då min gode vän Janette Andersson på Sjöbolyckans kennel har introducerat mig för rasen och jag har lärt känna hennes hundar väl.


Strike Giovanna Ginger Glow - Ägare Janette Andersson

Lördagen den 2/7 begav jag mig tillsammans med Janette Andersson, Lotta Berglund och Marie-Louise Nilsson av från Jönköping mot vad vi trodde en regnig utställningsdag i Borås. Vädergudarna hade vi halvt med oss då vädret växlade mellan lite småregn och uppehåll, men mestadels det sistnämnda så det får vi vara nöjda med.

Själv var jag med som stöd och för att fotografera, plus att kolla på alla fina hundar såklart. Väl på plats i Borås så fick vi upp tält och all utrustning som behövdes för att klara av dagen, lite fika på det och så väntan på att dandisarna skulle äntra ringen, det anslöt sig flera dandie-vänner allt eftersom.

Måste säga att dessa människor inom denna lilla ras var så genuint trevliga och mottog mig glatt trots att jag inte varit med så ofta och inte träffat alla som var på plats. Det märks att det är en sammansvetsad grupp som har otroligt trevligt med varandra och det är människor som brinner för rasen dandie dinmont terrier. Väl i utställningsringen så peppade man varandra och blev glad när det gick bra för andra dandie-vänner och deras hundar. Det är otroligt kul att se då hundfolk ibland kan vara missunsamma mot varandra, men inga sura miner här inte!

Först ut var Lotta Berglund med sin otroligt trevliga och lovande tikvalp Sjöbolyckans Ginger Amulette, det märks att Lotta är van att visa hundar för hon gör det med så god hand och Amulette gick så fint i ringen. Den hunden har verkligen en päls av god kvalité och det märks att Lotta är väldigt duktig på dandie-pälsar. Amulette fick excellent och HP och det tycker jag visar på att hon är ett namn för framtiden.

 


Lotta med sin Amulette


Amulette visar sig väl i ringen!


Står så fint på bordet.

I öppenklassen för hanar så visades tre stycken hanar från Sjöbolyckans kennel, alla tre fick excellent och Sjöbolyckan´s Prince Of Purple Rain tog hem första placeringen här dock utan ck då domaren föredrog en annan typ av dandie. Det är ju så med utställning, smaken är som baken =) Tyckte alla dessa tre hundar från Sjöbolyckans är goda kandidater för rasen och de rörde sig så himla fint alla tre.


Sjöbolyckans Prince Of Purple Rain


Sjöbolyckans Puzzle Adventures - Ägare Bo Andersson


Sjöbolyckans Zuma Blitz - Ägare: Christer och Marina Cederström

Övriga resultat för hundarna bland dandie-vännerna blev: Strike Giovanna Ginger Glow fick excellent Collectors Incredible MR Dubbs fick excellent Zenisaks Aqua fick också excellent.Collectors Incredible MR Dubbs - Ägare: Christer och Marina Cederström


                                                                     Foto Tobias Cederström

Zenisak´s Aqua - Ägare Annelie Jalonen            Foto Tobias Cederström

Tyvärr kom inga dandisar från dandie-vännerna vidare till finalerna, även om det hade varit roligt så tror jag att alla är överens med mig om att det inte är det viktigaste. Man har ju ändå samma hund med sig hem som när man kom dit, sen är det en bonus om det går bra i utställningsringen. Jag personligen är mycket mer intresserad av mentalitet hos en hund och det är liksom prio ett och det tyckte jag alla dessa hundarna som jag nämnt ovan hade en god sådan,  mentalitet alltså! De betedde sig otroligt fint bland alla människor och hundar runtomrking.

Avslutar därmed detta inlägg med en bild som faktiskt blev min favorit från Lördagen och det är kärleken mellan människa och hund. Janette med sin Prince som med ett så kärleksfullt uttryck visar att matte faktiskt är allt.

Väl mött! // Lina Källberg

 

6 jul 2016

Flag Counter